16.1.2019

Loppuraskauden venymistä


Ulkona on lumista ja hiljaista – niin kuin meillä vielä kotona. Siis hiljaista. Reilu viikko sitten ajattelin, ettei tässä niin kiire ole synnyttämään, kun loppuraskaus on ollut ihan mukavaa. Nyt kuitenkin täällä odotetaan jo kärsimättömästi, milloin kotimme täyttyisi tuhinasta, tohinasta ja itkuista.

Kohta vaunuillaan tätä rantatietä

Raskausaika on ollut täynnä muutoksia ja muuttoja ja silloin, kun en ole venynyt niin paljon fyysisesti, on täytynyt venyä ainakin henkisesti.

Yllättäen loppuraskaus on ollut fyysisesti kevyempi kuin raskauden ensimmäinen kolmannes. Alussa pahoinvointi, monet muut raskausoireet sekä epävarmuuden tunteet siitä, onko pieni elämän alku varmasti kunnossa, saivat ensimmäiset kolme kuukautta matelemaan. Muutenkin aikaa vei ja välillä huolta aiheutti selvittää, miten asiat Saksassa toimivat. Siitä enemmän täällä. Ensimmäisen kolmanneksen jälkeen ja varsinkin Suomeen muuton jälkeen raskauteen on ollut helpompi suhtautua rennosti ja nauttia tästä ajasta. Aluksi esimerkiksi stressasin liikaa, että syön jotain haitallista. Tämä yhdistettynä loputtomaan ja jatkuvaan nälkään vei aika suuren osan ajatuksista.

Muutto Suomeen oli kuitenkin paljon raskaampi kuin olin osannut ajatella. Vuokrattiin ensin asunto Saksasta käsin asuntoa näkemättä ja asunto ei tuntunut oikein hyvältä. Lopulta muutimme toiseen kaupunkiin miehen uuden työn perässä ja pääsimme asettumaan nykyiseen asuntoon vasta kuukausi ennen laskettua aikaa. En uskonut, että tänne oltaisiin päädytty, ja muuttorumban venyminen oli hermoja raastavaa. Nyt ollaan kuitenkin saatu kaikki toistaiseksi järjestykseen ja täältä ei puutu enää kuin vauva. Onneksi raskaus sujui kaikesta huolimatta ongelmitta. Tämän sähellyksen aikana sain kuitenkin myös opintoja kasaan ja nyt on mukava viettää äitiyslomaa.

Kaikki valmiina!

Silloin, kun on tuntunut siltä, ettei asiat järjesty, olen tämän Ryan Ellisin kappaleen myötä muistuttanut itseäni, että kaikki tilanteet ja meidän pienokainen on paljon omiamme vakaammissa käsissä.

”You hold it all in the palm of Your hands
You hold it all in the palm of Your hands
Everything's alright”
Ryan Ellis – Everythings Alright

Nyt täällä vain aktiivisesti odotellaan, milloin alkaa tapahtua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti