4.1.2019

Kirppistelyä Tampereella


Saksassa asuessani kaipasin Tampereen vilkasta kirpputorikulttuuria. Saksan tapa jättää huonekalut, vaatteet ja tavarat kadun varteen, josta ne sitten noin kerran kuussa noudetaan, on kieltämättä muuttajan kannalta kätevä, muttei kierrätyksen kannalta kovin hyvä. Facebook-kirppikset olivat Stuttgartissa kyllä suht aktiivisia, mutta miellyttävämpää on mielestäni varsinkin pienempiä ostoksia tehdä kivijalkakirppareilla. Tampereella niitä on moneen lähtöön. Suomeen muuton jälkeen ja vauvan tuloon valmistautuessa meillä oli (ja on) tarvetta hankkia kaikenlaista, ja kirpputoritarjonta helpotti myös taloudellisesti.

Etsin kirpputoreilta pääasiassa nykyaikaista ja hyväkuntoista tavaraa, jollaista voisin ostaa myös uutena kaupasta, mutta kirpputoreilta edullisemmin. Mielestäni parhaat kirpputorit Tampereella ovat Kirpputori Swap Hervannassa ja Lastenkirppis into Koskikeskuksessa. Näillä kirpputoreilla tavarat ovat siististi esillä, pääasiassa hyväkuntoisia ja kuitenkin yleensä edullisin kirppishinnoin. 

Kirpputori Swap

Lindforsinkatu 4, 33720 Tampere

Tykästyin tähän siistiin, valoisaan ja avaraan kirpputoriin. Pöytien siistiminen kerran päivässä kuuluu pöytävuokraan, ja ehkä siksi tavarat ovat yleensä siististi esillä. Käytävät ovat leveät, joten liikkuminen on helppoa silloinkin, kun ihmisiä on enemmän (tai vaunuilla). Tunnelma kirppiksellä on usein jotenkin iloinen ja palvelu ystävällistä.

Huonekaluja tällä itsepalvelukirppiksellä ei ilmeisesti ole myynnissä, mutta hyväkuntoista aikuisten ja lasten vaatetta sekä pienempää sisustus- ja kodintavaraa on runsaasti. Leikkipaikka ja wc asiakkaille löytyy.

Lastenkirppis Into

Hatanpään valtatie 1, 33100 Tampere

Kirppiksellä on myynnissä runsaasti lastenvaatteita eri ikäisille, leluja, joitain lastentarvikkeita ja äitiys/imetysvaatteita. Valikoima vaihtelee tietysti myyjien mukaan, sillä pääasiassa kirppiksellä on vuokrapöytiä. Löysin täältä runsaasti hyväkuntoisia vauvan vaatteita edullisesti.

Kirppiksen yhteydessä toimii Into-shop, jossa myydään uusia tuotteita. Kirpputori on vähän vaikea löytää, sillä se sijaitsee Koskikeskuksen alakerrassa ”siivessä”.



Fida secondhand myymälät 

Fida secondhand Kuninkaankatu
Kuninkaankatu 22, 33210 Tampere
Fida secondhand Lielahti
Possijärvenkatu 2, 33400 Tampere
Fida secondhand Tammela
Tammelan puistokatu 37, 33500 Tampere

Fidan myymälöitä on useampia Tampereen alueella, ja näistä tulee tehtyä aina välillä hyviä löytöjä. Fidoilla näkyy myös hyväkuntoisia huonekaluja (Tammelan myymälässä ei huonekaluja). Tuotot menevät hyvään tarkoitukseen.

Bonus kirppis

Itsenäisyydenkatu 11-13, 33500 Tampere

Bussia odotellessa tulee poikettua silloin tällöin tälle kirppikselle. Tavarat ovat yleensä ihan siististi esillä, ja täältä löytyy myös nykyaikaisia vaatteita.

Radiokirppis 

Laukontori 12, 33200 Tampere

Kyseessä on suuri itsepalvelukirpputori, jossa on isot myyntitilat myyjää kohden. Valikoimaa siis riittää, mutta toisaalta en jaksa käydä kaikkia pöytiä huolella läpi. Ison kirppiksen huonona puolena on myös, että tavarat kulkeutuvat helposti toisiin pöytiin. Tällä kirpputorilla hinnat ovat usein vähän korkeampia, mikä karsii omia ostoksia hieman. Kirppis menee melko aikaisin kiinni – arkisin jo viideltä – mutta on kuitenkin joka päivä auki.

Vekaratori Fantti 

Antti Possin kuja 1, 33400 Tampere

Kyseessä on hauskannäköinen lastenkirppis Lielahtikeskuksessa. Vaatteet on esillä koottain, mikä helpottaa ostosten tekemistä. Samassa tilassa on lapsiperheiden erikoisliike Pajumaja, jossa myydään mm. luonnonmukaisia, leluja, kestovaippoja ja vaatteita.

UFF

Hämeenkatu 9, 33100 Tampere
Pietilänkatu 2, 33720 Tampere

Uffilla on Tampereella myymälät aivan keskustassa Hämeenkadulla ja toinen Hervannan Duossa. Joskus vaatteiden hinnat tuntuvat korkeilta, mutta toisaalta tuottoja käytetään hyvään tarkoitukseen. Uffilla on myös päiviä, jolloin kaikki maksavat esim. max 4 e.

Kirpputori Tarina 

Laukontori 4, 33200 Tampere

Kirpputori sijaitsee kätevästi Laukontorin reunalla, kuten myös Radiokirppis. Myynnissä on oikeastaan kaikenlaista tavaraa, vaatetta ja joitain huonekaluja. Vaatelöytöjä en muistaakseni ole täältä tehnyt ja käydessäni valikoima on näyttänyt vähän vanhanaikaiselta omaan silmään. Kirpputori on myös vähän ahdas.

Jonnan kirppis 

Enqvistinkatu 7, 33400 Tampere

Jonnan kirppis sijaitsee Lielahdessa ja olen käynyt täällä vain kerran. Kirpputori on itsepalvelukirpputori, jossa myydään tavaraa ja vaatetta. Hintataso oli mielestäni kirpputorilla suht alhainen. Tavarat olivat kuitenkin vähän sekaisesti esillä ja pöydät liian täynnä, minkä takia kiinnostus shoppailuun lopahti nopeasti.

Kirpputori Silinteri 

Lempääläntie 21, 33820 Tampere

Silinteri on iso kirppis Koivistonkylän Prisman yhteydessä. Kyseessä on itsepalvelukirpputori, joten valikoima voi vaihdella. Oman kokemuksen mukaan pöydissä on kuitenkin usein paljon koriste-esineitä, vanhoja astioita yms., joita en itse osaa kauheasti arvostaa. Jotain lasten leluja ja kodinsisustusjuttuja saattaisin täältä itselleni kuitenkin bongailla. Kirppiksellä on jonkin verran myynnissä myös huonekaluja.

Löytöjä Lastenkirppis Intosta


Onnistuneita kirppislöytöjä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti