5.3.2019

Villaa talvivauvalle


Vaikka koulun käsityötuntien ompelukoneen katkenneet neulat ja solmuun menneet langat ovat saaneet jättämään ompelutyöt muille, olen aina tykännyt neuloa. Vauvan vaatteiden neulominen on erityisen mukavaa, koska työt valmistuvat nopeasti. Niinpä tältä meidän talvivauvalta ei puutu villasukkia, tumppuja tai myssyjä.

Innostuin neulomaan vauvalle myös Prinsessa Estellen neulenutun kodinkuvalehden sivuilta löytyneen ohjeen mukaan. Ihastuin pitsineuleeseen, ja meidän prinsessalle täytyi saada samanlainen. Ohjetta oli helppo seurata, vaikka en ole neuleita oikeastaan aiemmin tehnyt ja kaarrokkeen tekeminen oli uusi juttu.




Käytin lankana Novitan Baby Wool -lankaa, joka on 100 % merinovillaa. Suosin usein Novitan lankoja, koska niitä on helposti saatavilla kaupoissa silloin, kun neulontainto iskee ja silloin, kun ostan ensin lankaa liian vähän. Novitalla on lankavyötteissä myös kansainvälinen merkintä lankojen paksuudesta, mikä helpottaa ohjeen lankojen korvaamista Novitan langoilla. Tuossa ohjeessa on käytetty DK-vahvuista lankaa ja Baby Wool -langassa on sama merkintä. 100 g lankaa eli kaksi lankakerää ei kuitenkaan ihan riittänyt, vaan tarvitsin ihan pienen pätkän vielä kolmannesta kerästä.




Pehmeällä langalla oli mukava neuloa, mutta silmukat vähän venyivät, kun jätin työn puikoille odottamaan. Neulon aika tiukkaa neuletta, joten venyminen johtui ehkä siitä, langasta ja puikoista. Käytän nimittäin mieluummin bambupuikkoja, mutta pitkiä puikkoja omistan vain metallisina, joten käytin nyt niitä. Seuraavalla kerralla taidan testata tulisiko Novita Wool Cotton -langalla tasaisempaa jälkeä. Tosin täksi kevääksi meidän pienelle on haalittu välivaatteita sen verran monta, että saa nähdä ehtiikö kaikkia kunnolla käyttämäänkään.




Napit sain mummoni ”nappikaupasta”. Hän on nimittäin irrottanut napit vuosien varrella vanhoista vaatteista ja tällä hetkellä nappeja löytyy useampi peltipurkillinen.



Koko asu syntynyt yhteistyössä mummojen ja isomummon kanssa


Vauva ei nuku usein enää pidempiä päiväunia muuten kuin vaunulenkeillä, joten en ole nyt ehtinyt käsitöihin juurikaan keskittymään. Muutama projekti on kyllä mielessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti