14.6.2019

DIY: Kukkahyllykkö

Kukat tuovat joka vuosi kesän meidän parvekkeelle. Yksi mielessä ollut projekti on ollut tehdä kukille oma hyllykkö, mutta se on aina jäänyt. Tänä kesänä tämä tuli kuitenkin viimein toteutettua.



Muistan nähneeni joskus kuvia ehkä Pinterestissä, mitä kaikkea trukkilavoista voi tehdä. Kun mieheni vanhemmilla oli yksi tarpeeton lava, päätin siitä väsätä hyllykön. Tai no todellisuudessa mies hoiti käytännön työn maalaamista lukuunottamatta. 



Lava oli turhan leveä, joten sahattiin se ensin puoliksi. Lavan jaloista sai kätevästi hyllyt, kun vain ruuvattiin laudat hyllyn "pohjiksi". Laudat otettiin trukkilavan toisesta puoliskosta. Lautojen väliin jäi isot raot, mutta se ei haitannut, sillä muovitimme hyllyt. Kiinnitimme siis niittipyssyllä paksun muovin hyllyn reunoihin. Maalasin hyllykön valkoiseksi ja maalin kuivuttua tarvittiin vain kukat ja multaa.


Orvokit varsinkin ovat viihtyneet parvekkeellamme hyvin. Alimman hyllyn Ruusuliisatkin alkoivat nopeasti kukkia.

Keskihyllylle kylvin siemeniä, jotka lähtivät itämään muutamassa päivässä. Kukkimista saa kuitenkin vielä hetken odotella. 



2 kommenttia:

  1. Kaikkea ihmiset keksivät näistä lavoista, muistan myös kaikki kalusteet näistä eurolavoista oli vähän aikaa sitten iso juttu. Mullakin duunissa välillä trukkipiikit vähän osuu lavoihin väärin ja lavat sen takia pitää ottaa sivuun. Tämähän olisi hyvä idea laittaa niistä kukkaistutuksia pihalle!

    VastaaPoista