6.7.2019

Vegejätskit testissä


Kesän hellepäivien kunniaksi tuli maisteltua lähikaupan vegaaniset jäätelöt. Suklaajäätelö on aina kuulunut kesään ja onneksi kaupoista löytyy hyviä maidottomia vaihtoehtoja.


Oatly very fancy double chocolate fudge

Suklaajäätelö suklaakastikkeella ja vaniljatoffeella


Ihana makea herkku, joka maistuu juuri siltä, mitä nimen perusteella voi odottaa. Loistava makeanhimon taltuttaja, vaikka onkin niin hyvää, että tätä voisi syödä paljon! Koostumus on pehmeä jäätelömäinen. Ei arvaisi, ettei tuote sisällä maitoa, jos ei tietäisi. Jäätelö on kaurapohjainen ja HUOM. Suomessa Oatlyn tuotteet eivät ole saaneet gluteeniton merkintää, vaan tuotteilla on ”erittäin alhainen gluteiinipitoisuus”. 

Tämä jäätelö oli näistä maistamistani jäätelöistä ehdoton suosikki ja luulempa, että maistelen muitakin Oatlyn makuvaihtoehtoja tänä kesänä. Hinta lähikaupassa noin 14e/l.

Maku: ★★★★★
Koostumus: ★★★★★
Hinta: kallein


Jymy minttusuklaa

Tummaa suklaata ja tyylikästä minttua

Maistoin innoissani tätä Suomessa valmistettua luomujäätelöä. Tuote kuitenkin kuulosti paremmalta kuin mitä oli. Mintun maku on hallitseva ja suklaan maku jää taka-alalle. Maku on kuitenkin raikas, eikä liian makea. Ihan mukava viilentäjä hellepäivään. Merkiltä löytyy monia muitakin ihanan kuuloisia makuvaihtoehtoja, kuten pistaasi, appelsiini-suklaa. Täytyy jossain vaiheessa antaa näille vielä mahdollisuus.

Koostumus on jäinen. Jäätelö on joko sulaa tai on jäässä ja siitä on vaikea saada osaa. Tuote on myös kaurapohjainen ja kaikki ainekset luomua. Jäätelö on myös gluteeniton. Hinta oli lähikaupassa vähän päälle 10e/l.

Maku: ★★★☆☆
Koostumus: ★★☆☆☆
Hinta: keskitasoa

Rainbow lakritsi-suklaa


Tämä jäätelö on itseasiassa saman valmistajan Suomisen maito Oyn kuin Jymy jäätelöt. Tuote on siis myös Suomessa valmistettu ja ainesosat luomua. Tässä on myös kaurapohja ja tuote on gluteeniton.

Koostumus on mielestäni pehmeämpi kuin Jymyn minttusuklaassa, mutta hieman jäinen silti. Lakritsi maistuu tässä voimakkaasti ja on vähän tunkkainen. Hinta lähikaupassa oli noin 8e/l.

Maku: ★★☆☆☆
Koostumus: ★★★☆☆
Hinta: edullisin



3 Kaveria
suklaa & pähkinäkinuski

Vegaanista suklaajäätelöä, suklaan paloja, itse tehtyä kinuskikastiketta, käsin paahdettuja pähkinöitä ja ripaus merisuolaa

Ylellisen makuinen herkku. Kinuskin ansiosta maku on makea, muttei kuitenkaan liian äitelä. Suklaajäätelö on raikas. Koostumus on pehmeä ja sellainen, mitä jäätelöltä voi odottaa. Tässä pohjana kookoskerma. Kookos maistuu hieman varsinkin ensin jälkimakuna, muttei kuitenkaan hallitsevasti ja sopii todella hyvin makujen kanssa yhteen. Tuote on gluteeniton. Jäätelöt valmistetaan Suomessa. Hintaa oli lähikaupassa päälle 10 e/l.

Maku: ★★★★☆
Koostumus: ★★★★★
Hinta keskitasoa

Hintaahan näille vegaanisille vaihtoehdoille tulee verrattuna tavalliseen jäätelölitraan. Toisaalta vegaaniset vaihtoehdot eivät ole juurikaan kalliimpia kuin ei-vegaaniset vaihtoehdot purkkijäätelöissä.

Ihania herkkuhetkiä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti